Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

just prfct books 

In de muil van de wolf

Gedichten uit de nalatenschap van Pedro Encina, een raadselachtige mislukkeling.

Gevonden op een rommelmarkt. Verhaal over een even wanhopige als uitzichtloze liefde in een smachtend land onder een genadeloze zon.


Verwacht: eind 2021

I think he is trying to tell us something

Een droevig stemmende bundel over dichten, gedichten en dichters.

Verwacht in 2022

2010 - 2013 stadsdichter Eindhoven

Van 2010 tot 2013 was ik stadsdichter van Eindhoven. In die periode verschenen verschillende bundels. In kleine oplage, dus ze zijn helemaal uitverkocht. Daarnaast verschenen er poëziekaarten en dergelijke. 

Gedichten zijn vergankelijk, bleek maar weer. 

Natuurlijk hoop je als stadsdichter iets bij te dragen aan het politieke debat. Mijn bijdrage aan de Lichtjesroute leidde tot een verhitte discussie met de burgemeester. En later discussieerde de gemeenteraad ruim een half uur over de vraag of de stadsdichter een raadsvergadering mocht opluisteren. En ja, het mocht...

Wolvenwereld

Wolven vormen een thema dat mij boeit. Het dier, de sprookjesfiguur, het monster. Deze drie boekjes beschrijven het lot van een jonge wolvin die verdwaalt in een door mensen gedomineerde wereld.

Drie boeken die in elkaar grijpen: Op drift, Zootje en Huil!

Verhalen over de vele gedaanten van wolven in onze verbeelding.

Wolvenliederen en gedichten.

Wolvenwereld zou een groot project worden maar het bleef bij twee novellen en een liederenbundel. Destijds waren wolven nog nauwelijks onderdeel van de actualiteit. Het schrijfplezier woog ruimschoots op tegen de tegenvallende verkoopresultaten. 

Schimmen

Historische en psychologische analyse van het sprookje Roodkapje

Vrijwel iedereen kent het sprookje van Roodkapje en de wolf, maar wie weet waar het verhaal eigenlijk over gaat? Het is onderdeel van onze vroegste herinneringen. Misschien verdiepen we ons daardoor niet of nauwelijks in de betekenis ervan. Niemand heeft ooit de moeite genomen die uit te leggen. Vreemd, eigenlijk. Schimmen onthult de complexe achtergronden van een simpel sprookje.

Onheil

De bijbelse geschriften zijn soms raadselachtig en duister. Deugdzamen ondergaan, dieven en moordenaars blijven niet alleen onbestraft maar worden beloond.

Deze bundel is het resultaat van een tocht door deze doolhof van eindeloos gecorrigeerde en gecensureerde verhalen. Ze eindigt met een vragen en minder antwoorden. Maar een ding is duidelijk: geloof is iets voor mensen met een sterke maag.

Harde woorden

Een bundel met uiteenlopende thema's, waarin tekst en beeld elkaar aanvullen of tegenspreken.

Harde woorden is de neerslag van langdurig kijken en gretig noteren.

Zijn het gedichten? Zijn het korte verhalen? Zijn de teksten bijschriften of zijn de foto's bijbeelden? Het gaat niet om de vorm, en ook niet om de inhoud. Het is niet belangrijk waar je naar kijkt, maar wat je ziet.